Bursa Altınşehir Yenidoğan, Bebek ve Aile Fotoğrafçısı - 4 Uluslarası Ödül, 6 Yıllık Tecrübe, Zamansız ve yaratıcı kareler

SSS

Sık Sorulan Sorular

Kevser Ercan

Aradığın bir çok soruya burada cevap bulabilirsin. Kafanda soru işareti kalmaması benim için önemli : ) 

Hayır, aşağıda yazan telefon numaramdan arayabilir, whatsapp mesajı atabilir  ya da mail atabilirsin. Ama formda tüm bilgiler olacağı için daha sağlıklı bir geri dönüş olur.

Hayır, randevusuz çekim malesef yapamıyorum. Bu çekimler ön hazırlık gerektirir ve güzel bir çekim için önceden tüm detayları belirlememiz gerekir.

Hayır, sadece randevulu butik çekimler için hizmet veriyorum.

Malesef bebek ve çocuk çekimlerinde 1-2 poz şeklinde çalışamıyorum. Geldiğinizde her ailemin olduğu gibi bana hak vereceğinizi düşünüyorum. Paketlerimi incelerseniz mutlaka size uygun bir paket bulacağınızdan eminim : )

Ben genelde sabit verilen pozlardansa bebeğinizle ya da çocuğunuzla, oynarken doğal pozlar yakalamayı seviyorum, sizi duruş vs konusunda yönlendiriyorum. Çekim başladıktan sonra zaten ailelerimiz de rahatlayıp daha doğal davranabiliyorlar.

Bebeğinizin ne kadar hareketli olduğu benim için hiç ama hiç sorun değil unutmayın ki hiçbir bebek durup poz vermez, bunun en iyi ben farkındayım  ve yüzlerce bebek çekimi yaptım bugüne kadar.. İnanın çoğu yerinde durmuyordu ve galeride gördüğünüz kareler de hep bu yerinde duramayan bebeklere ait! Yeter ki keyifleri yerinde olsun, ben anı yakalarım. Tecrübeme güvenin : )

Merak etmeyin bu konuda deneyimliyim : ) eğer bebeğinizin diş ağrısı, hastalık vs gibi bir sorunu yoksa 6 yıllık tecrübe ile bebeğinizin dikkatini dağıtmanın ve ortama alıştırmanın bir yolunu mutlaka bulurum. Eğer durmayan bir ağrısı vs varsa zaten önceden bana haber verin ki çekimi başka bir tarihe erteleyelim. 

En az 1 gün önceden haber verdiğiniz takdirde bir kereye mahsus olmak üzere erteleme yapıyorum.

Çekime zamanında gelmeniz bu açıdan çok önemli, ama ben çekim içime sinene kadar çekimi bitirmiyorum ve bebeğiniz ihtiyaç duyarsa kısa aralarla rahatlamasını sağlıyorum. Paketlerde belirtilen süreler ortalama süreler ancak bu süre sonunda, olduğu kadar süre bitti gibi bir mantıkla çalışmıyorum merak etmeyin, hatta çoğu zaman aileler bizce yeter kevser hanım deyip bitiriyorlar çekimi : )

Ne kadar çok insan o kadar çok dikkat dağınıklığı demektir. Tecrübelerime dayanarak kesinlikle çekirdek aile olarak gelmenizi öneririm.

Stüdyoda erkek bebeklerimiz için 0-2 yaş, kız bebeklerimiz için 0-6 yaş arası kostüm seçenekleri mevcuttur. Siz sadece bebeğinizi alıp gelebilirsiniz.

İster kendi kıyafetlerinizle isterseniz de stüdyodaki kıyafetlerden kullanarak çekiminizi yaptırabilirsiniz. Annelerimiz için 36-44 beden elbiselerim, babalarımız için de pantolon askısı ve şapka seçeneklerim bulunmaktadır.  Babalarımızın kıyafetlerini kendi getirmesini rica ediyorum.

Aile çekiminde zaten aile bireyleri hep birlikte ve sadece kardeşler gibi pozlar alıyorum. Konseptlerde de abi ya da abla varsa konseptlerden birinde 2-3 poz dahil ederek çekiyorum.

Çekilen tüm fotoğrafları temel renk, ışık, kadraj ayarı yaparak teslim ediyorum fakat detaylı photoshop dediğimiz sivilce, yüzdeki çiziği vs yok etmek gibi ince ayarları sadece seçtiğiniz pakette belirtilen adette fotoğrafta yapıyorum.

Sünnet öncesi çekim yapmayı isterim. Mümkün değil ise bebeğiniz iyileştiğinde çekimi daha rahat bir şekilde gerçekleştirebiliriz.

Hamile kıyafeti seçenekleri mevcuttur, hem stüdyo hem dış çekimlerde ücretsiz kullanabilirsiniz.

Genelde ayakkabısız yapıyorum çekimleri ama kullanmak isterseniz tabanı temiz olmak şartıyla getirebilirsiniz.

Stüdyo home ofis çalışma düzenindedir. Kalorifer sistemi sürekli çalışmaktadır.  Ayrıca çekim sırasında ekstra ısıtma kullanıyorum. Bu konuda hiç endişeniz olmasın.

Bunu çok önermiyorum, bir konseptte tek kıyafet ile çekim yapıyorum. Çünkü özellikle 1-3 yaş arası bebekler kıyafet değiştirmekten hoşlanmıyorlar ve keyifleri kaçıyor, modları düşüyor. Konsepte uyum sağlayıp keyifli pozlar almaya başlamışken kıyafet değiştirmek uğruna bu bol gülücüklü pozları kaçırmak istemiyorum ve bir daha o keyifli moda girememe ihtimali yüksek oluyor.

Fotoğrafların hepsini temel photoshop ayarından geçirdiğim için hemen teslim edemiyorum. 5 iş günü içinde mail ortamında fotoğrafları indirmeniz için link yolluyorum.

Pasta patlatma çekimi genelde 1 yaşta yapılır. Ancak bebeğiniz ellerine bir şey bulaşmasını sevmiyor ve rahatsız oluyorsa tavsiye etmiyorum. Çünkü pastaya ellemek istemiyorlar ve genelde ağlama ile sonuçlanıyor. Evde deneme yapabilirsiniz karar vermeden önce.

Pastayı siz temin ediyorsunuz. Pasta standı bende mevcut. Çocuğunuza çekimden sonra burda duş aldırabilirsiniz ya da çoğu ailem gibi ıslak mendil ile ellerini ve ayaklarını temizleyebilirsiniz. Ama daha güzel bir seçenek var, stüdyoda sizin için hazırladığım maket pastalardan kullanabilirsiniz. Böylece temizlenme gibi bir derdiniz olmaz. 

Yüzyüze görüşme yapmayı tercih etmiyorum, çünkü gerekte yok. Burda tüm konseptleri görebileceğiniz şekilde sergileme imkanım yok, çünkü bunun için futbol sahası büyüklüğünde bir alan olması gerekiyor. Seçimlerinizi galerideki fotoğraflarımdan yapmanızı istiyorum.  Vakit kaybetmemek adına çekimden önce konseptleri hazırlamış oluyorum.

Aslında bir konsept hem yenidoğan hem 1 yaş hem 2 yaşa uyarlanabilir. Sadece kullanılan yatak vs ona göre değiştirilir. Yani yenidoğan çekimi için sadece yenidoğan galerisine değil 1 yaş galerisine bakıp ordan da seçebilirsiniz. Tüm 1 yaş konseptleri yenidoğana da 2 yaşa da uyarlanabilir.

Genelde hastaneler anlaşmalı fotoğrafçılarını doğumhaneye almaktadır ve bu benim çalışma prensiplerime uymadığı için hastanelerle anlaşmayı tercih etmiyorum, ama tüm hastanelerde odada doğum öncesi ve doğum sonrası ilk karşılaşmalar, ertesi gün aile çekimleri yapıyoruz.  Bunun için hastaneden izin almanıza gerek yok. Lütfen hastane/oda çekimleri galerime gözatmadan kara vermeyin : )

Hayır, beklemenize gerek yok. Göbek bağının üzerini gazlı bezle kapatarak ve dikkat ederek çekimi gerçekleştiriyorum.

Eğer bebeğiniz doktor tarafından hastanede tedavi gerek görülmediyse çekime gelebilirsiniz hatta daha çok uyudukları için çekime yardımcı bile olur bu durum. 

Yenidoğan çekimleri için en ideali 7-10 günlükken yapmaktır. Çünkü bu ilk 10-15 günde anne karnı esnekliklerini henüz kaybetmemiş olurlar ve uykuları daha uzun ve derin olur.Bu dönemde yapılan çekimler bebeğiniz için de çok daha konforlu ve rahat geçer. Tabiki bu konuda eğitimli bir fotoğrafçı ile çalışmanız çok önemli. 15 günden sonra genelde gaz sancıları başlar ve her poza izin vermeyebilir.

Yaptırabilirsiniz tabiki ama ilk 15 gün yapılan yenidoğan çekimleri gibi her pozu verdirmem mümkün olmayabiliyor. Çoğunlukla gözleri açık doğal pozlar alabiliyorum.

Bu dönem çekim için çok uygun değil. Çünkü bu dönemde ne yatmayı seviyorlar ne de oturabiliyorlar, daha kucak istedikleri bir dönemde oluyorlar.  Bu dönem için bebeğinizin kucağınızda olabileceği aile çekimlerini önerebilirim. Ya da tek çekim için bebeğinizin desteksiz oturmaya başladığı 7-9 aylık dönemi beklemeniz daha sağlıklı olur.

Ben genelde sabit verilen pozlardansa bebeğinizle ya da çocuğunuzla yürürken, oynarken doğal pozlar yakalamayı seviyorum. Çekim başladıktan yarım saat sonra zaten ailelerimiz de rahatlayıp bu şekilde doğal davranabiliyorlar.

Content is protected. Right-click function is disabled.

p:last-child { margin-bottom: 0; }